Hvis du skal finde et ungdomsjob, kan det sommetider være svært at finde ud af, hvad du skal skrive i ansøgningen. Denne guide giver dig en hjælpende hånd, når du skal ud og finde fritidsjob, studiejob eller ungdomsjob.

Jobtilunge.dk
hjælp til ansøgningen fritidsjob

Hvad er en god ansøgning?

Det vigtigste ved en god ansøgning, når du skal finde et fritidsjob for unge, er, at den fanger læseren. En arbejdsgiver modtager ofte flere ansøgninger, og derfor er det vigtigt, at netop din ansøgning er bedre end alle de andre!En god ansøgning er også tilpasset til læseren. Det er vigtigt, at du skriver ting i ansøgning, som har relevans, i forhold til hvilket ungdomsjob, du søger. Hvis du fx skal søge et fritidsjob hos et værksted, hvor jobbet indebærer en del fysisk arbejde, er det vigtigt, at der står i din ansøgning, at du er ung, stærk og glad for fysisk hårdt arbejde. Eller hvis du skal søge job i en tøjbutik, så kan du med fordel skrive, at du har smag for dekoration, samt er god til at lægge tøj sammen. En måde at sørge for, at din ansøgning rammer plet, er ved at vise, at man allerede har en vis viden omkring, hvad ungdomsjobbet indebærer. ”Jeg har mange gange set unge i butikken, der går rundt og sætter varer på plads, og jeg kunne super godt tænke mig at være en del af det sociale og professionelle sammenhold, der eksisterer i virksomheden."

hjælp til ansøgningen jobansøgning fritidsjob

Læg vægt på dine stærke sider

I mange virksomheder er teamwork en del af hverdagen. Dette kan du drage fordel af i din ansøgning. Hvis du fx er tidligere fodboldspiller, så viser det, at du kender til det med at spille på hold med andre, hvor samarbejde er vigtigt. Måske er du glad for samarbejde i skolen, og du nyder at hjælpe andre? Skriv det med i din ansøgning. Hvis samarbejde ikke er din stærke side, kan du skrive, at du ikke er bange for at tage ansvar og lave arbejdet alene – du kan arbejde selvstændigt! Selvstændigt arbejde er nemlig også vigtigt på mange ungdomsjob. Hvis du tidligere har haft et andet fritidsjob, er det vigtigt at få det skrevet med også. Det viser, at du har prøvet at have et job før, så du kender til det ansvar, der følger med et ungdomsjob. Hvis du har mulighed for at få en udtalelse fra din tidligere chef, vil det være rigtig godt.